Thursday, November 5, 2009

Second life ökar!

Senaste rapporten från Linden Lab som har skapat Second life visar återigen på att användandet av Second life är mycket högt. Statistiken visar att antalet användare och transaktioner mellan användare går sakta men säkert uppåt.

Tredje kvartalet 2009 så ökade transaktionerna till 150 miljoner $US vilket är 48 miljoner $US mer än vid peaken under hypen våren 2007 Q2.

Ett problem som man hade under början av 2007 var stabiliteten då användarna strömmade till och plattformen inte riktigt klarade av den stora ökningen. Detta har blivit mycket bättre och det är numer sällan som man råkar ut för att Second life ligger nere.

Största antalet användare finns i USA och därefter kommer Tyskland. I Sverige ligger vi långt efter i den här utvecklingen. De svenska användare som finns med sedan starten vet att det har skett en enorm utveckling som inte går att blunda för.


Virtuella världar är här för att stanna och Second life är helt klart inte uträknad som plattform det är en sak som är säkert. Missa inte möjligheten att se med egna ögon vad som bjuds i Malmö i Second life och den virtuella världen Second life i stort!

Mvh

Urban Eriksson (Ui Beam) Sweden Island.

Ps. Klicka på bilderna för att se dom i större format. Ds

1 comment:

 1. Eftersom jag är en av de Ui talar om - ”med sedan starten” i Second Life och med mycket erfarenhet av detsamma så:

  Den som är intresserad av Second Life historia och hur det var - och se skillnaden på igår i förrgår och idag kan läsa min blogg:

  http://tinasuniversum.blogspot.com/

  - och där hitta Second Life historia, länkar och inlägg av t ex erkända mediagurus om vårt andra liv och vad Second Life kan användas eller inte.

  Och så klart mycket annat - över 5.000 notes finns det om vårt andra liv vårt Second Life.

  Varmt Välkommen.

  /Tina

  ReplyDelete