Monday, October 26, 2009

Vad är second life? Del 2

Att försöka definiera Second life kan vara svårt eftersom plattformen kan användas till så många olika saker. I och med att användarna själva skapar innehållet så kan det variera enormt mycket, allt ifrån att det är ett rent tidsfördriv, nöjen av olika slag till att företag och organisationer använder det för att marknadsföra sig, informera internt och externt.Virtuella möten av olika slag kan äga rum i form av informella möten, konferenser, debatter. I och med att en virtuell miljö i 3D kan visualisera och förstärka ett budskap, koncept och tankar och skapa en känsla av närvaro så ger det en ytterligare dimension till den "vanliga webben" som vi är vana vid.

Second life kan verka vara folktomt - var är alla undrar den nya användaren? På samma sätt som i verkliga livet så skapar man events, händelser som sker på en utsatt tid då de som är intresserade samlas för att ta del. Så även om det ena sekunden är tomt på folk på en plats så kan det i nästa sekund vara fullt med avtarer. De flesta använder Second life på kvällstid och helger, så även om det är en hel del som även är online dagtid så bör man logga in i Second life Malmö på kvällstid om man vill träffa folk. I Malmö Sandbox så är det sällan folktomt.

Musik i alla former är mycket populärt. Här är ett exempel från en välkänd klubb i Second life som heter The Basement.Här är en video från en del av Burning life som är ett återkommande evenemang där konst i alla former står i centrum.

Länk till websida om Burning life.
Så det första man som ny användare ska göra är att informera sig om vad som händer, när och var.

Det finns lite olika sätt för användare att få det informationen, antingen via en grupp som man går med i Second life (finns ett antal för olika intressen) där man får information skickad till sig om vad som är på gång.I Search hittar man mängder av information om events och intressanta platser.

Ta en titt på Torley Lindens video hur man använder SEARCH.Second life showcase!

Är man intresserad av som bjuds i Second life i stort så finns det bra information på Second lifes hemsida.

Ta en titt på alla events i Second life!

Jag kommer att återkomma om mer om vad som finns i Second life och Malmö i Second life och försöka att ge en bild av vad Second life är.

Mvh

Urban Eriksson (Ui Beam) Sweden Island

No comments:

Post a Comment