Wednesday, December 9, 2009

Vi fortsättar ett tag till......

I dag har vi hatt et möte med våre politiker og blitt overens om at vi gir
SL Malmö ytterligere noe tid för att hitta sin form.
Vi satsar nu på att simen ska kunne bli den aktiva mötesplats for kultur- och personliga
möten som vi har tänkt oss. 3 månader skal vi använda för att hitta en
administratör inom Malmö stad som tillhör den verksamhet som bör "äga" ansvaret.
MEN vi behöver arbetsro. Håper at flest mulige avar fortsatt vil besöke Malmö og at vi
kan ha fornuftige samtal just där uten att politiker och tjänstemenn ideligen skall behöve motta "informationer".
Vi har under den tiden vi jobbat i SL hatt enbart positiva erfarenheter i vårt samarbete
med Urban Eriksson (Ui Beam) , Sweden Island. Tyvärr kan det en gang i bland bli tatt fel beslut, men vi håper at vi med dialog kan komme overens om en framtid i SL som berikar de som velger denne omgangsformen. Vi forventer ikke at alle skal bli nöjda hele tiden !
Til slutt... et stort takk så langt for all frivillig hjelp i Malmö SL, både med byggandet och events!

Vi sees i Malmö !

Svorska hälsningar
Grethe Lindhe (Freja)
Malmö stad

2 comments:

 1. Känns otroligt kul för alla som kämpar hårt för den absolut bästa svenska SIMEN :)

  ReplyDelete
 2. Ett varmt grattis till Malmö och deras politiker, som inte ger upp!'

  Vi är många som har oroats över att Malmo inte har funnit riktigt de former som engång avsågs när man sökte och fick bidrag för att köra igång projektet med det uttalde syftet att prova nya vägar för Malmös invånade att kommunicera med kommunens ledning och tjänstemän. Hittils har vi mest sett vanlig klubbverksamhet som stundtas varit god men inte tillfört något nytt. Men den senaste tiden har vi som följt verksamheten märkt en viss glädjande förändring. Se bara på det intressanta pågående miljöprogrammet!

  Det hade varit ett veritabelt nederlag om ett nedläggningsbeslut hade kommit idag, innan man ens på riktigt har försökt nå fram till det som en gång var Stadens avsikt med projektet.

  Det finns faktiskt lyckade och uthålliga projekt med den typ av innehåll som Malmös politiker en gång sa sig vilja prova i Second Life. Vi har givit projektledningen exempel och anvisat kontakter, som kanske kan ha bidragit till att man nu efter närmare ett halvårs aktiv närvaro i SL börjar närma sig den typ av evenemang och verksamheter som man hade sagt sig vilja prova.

  Därför gläds jag personligen mycket åt Malmös politikers beslut i dag att fortsätta ännu tre månader. Att man dessutom kommer att söka en projektledare ur kommunens egna led för framtiden ser nog många som ett sundhetstecken efter den lätta turbulens som ibland härskat runt Malmo.

  Många av de som verkat på Malmo har nog haft roligt tillsamman och säkert också ett stimulerande eget liv i sina strävanden att driva nöjesevenemangen där, utan större tanke på vilken nytta det ger Malmös skattebetalare.
  Att man inte tidigare påbörjat de program som en gång var avsikten med Malmo får väl betraktas som en brist i ledarskapet över Malmoprojektet. En brist som nu tycks vara avhjälpt genom de intressanta projekt som just nu pågår och det uttryck för en tro på framtiden och viljan att våga prova något nytt som Malmös politiker idag visat.

  Ett varmt grattis!

  Kay Uggla

  ReplyDelete